Onzichtbare beugel

Wat is invisalign?

Invisalign is een behandelmethode waarbij doorzichtige hoesjes (aligners) over de tanden worden gemaakt die ervoor zorgen dat de tanden recht gaan staan. Elke twee weken moet de aligner vervangen worden door een nieuwe aligner dat net iets anders is dan de vorige. De aligners moeten uit tijdens het eten en drinken en moeten 22 uur per dag gedragen worden om effectief te zijn.

Hoe werkt invisalign?

Eerst wordt door de orthodontist een behandelplan opgesteld en wordt vastgesteld of Invisalign een geschikte behandelmethode is. Dan wordt er een gedetailleerde afdruk gemaakt van het gebit. Deze afdruk wordt samen met de foto’s opgestuurd naar Invisalign. Samen met de orthodontist worden de serie hoesjes ontwikkeld. Invisalign brengt de serie verplaatsingen van de tanden in de loop van de behandeling in beeld in een 3D-simulatie, zodat bij start van de behandeling het verwachte eindresultaat al bekeken kan worden.

Ongeveer één keer in de zes weken is er een controle bij de orthodontist van de behandeling. Dan wordt gecheckt of het verwachte resultaat behaald is en of er over kan worden gegaan naar de volgende aligner.

Bekijk het filmpje over invisalign

De kosten van Invisalign

De techniekkosten van een Invisalign behandeling zijn een stuk hoger dan bij een behandeling met slotjes. De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit en de behandelduur. Bij een behandeling waarbij bijvoorbeeld maar één tand rechtgezet hoeft te worden zijn de kosten minder hoog dan bij een volledige orthodontische behandeling. De kosten van een behandeling met invisalign kunnen variëren tussen de 1500-3500 euro. Een volledige behandeling met invisalign kost tussen de 3000-3500 euro. Voor meer informatie maak een afspraak voor een eerste consult.

Maak een afspraak