Veranderen van verzekering

Kies voor een aanvullende tandartsverzekering

Het wordt weer vroeg donker en kouder. Het eind van 2015 komt langzaam in zicht. Dit betekent dat het weer mogelijk is om de zorgverzekering aan te passen.

Orthodontie wordt in de meestal gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Om de behandeling gedeeltelijk of geheel vergoed te krijgen moet dus een aanvullende verzekering afgesloten worden voor orthodontie. Sommige zorgverzekeraar hanteren hierbij een wachttijd van een jaar. Dit betekent dat er eerst een jaar premie betaald moet worden, voordat de behandeling vergoed wordt. Het is dus van belang tijdig de verzekering aan te passen.

Zorgverzekeraars vergelijken

Op dit moment zijn er veel verschillende zorgverzekeraars met heel veel verschillende pakketten en vergoedingen. Het is soms lastig om daar wijs uit te worden. Gelukkig zijn er websites die verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken, zoals vergelijkmondzorg.nl.

Is het tijd voor een beugelbehandeling?

Zeker als uw kind rond een leeftijd van 9-10 jaar is, is het verstandig om aan de tandarts te vragen of een orthodontische behandeling noodzakelijk is en op welke termijn. Natuurlijk kunt u altijd, ook zonder verwijzing van de tandarts, een afspraak maken bij de orthodontist voor een eerste consult om te beoordelen of een behandeling noodzakelijk is. Maak nu een afspraak bij Ortho Fleur.

Maak een afspraak