Tarieven

De tarieven worden landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De kosten van de behandeling zijn daarom helemaal afhankelijk van de duur van de behandeling en de gebruikte apparatuur. De duur van de behandeling en de benodigde apparatuur is afhankelijk van de ernst van de afwijking. Via onderstaande knop komt u bij de officiële tarievenlijst, die is vastgesteld door de NZA.

Bekijk de tarieven

Kostenschatting

Globaal kan worden gezegd dat een gemiddelde behandeling ongeveer €2.500 – €3.100 kost. Dit totaalbedrag wordt niet in één keer in rekening gebracht. Hoe deze kosten over de jaren verdeeld zijn, is afhankelijk van de te gebruiken apparatuur. Na het opstellen van het plan, tijdens de planbespreking, wordt een gespecificeerde kostenbegroting gegeven.

Vergoedingen

De kosten worden in veel gevallen voor een groot deel vergoed door de aanvullende verzekering. Er zijn grote verschillen tussen de vergoedingen bij de verzekeraars. Kijkt u daarom goed na in jouw verzekeringspolis waar je recht op hebt en pas deze zo nodig aan. Via onderstaande knop is een goede vergelijking te maken.

Meer over vergoedingen

In uitzonderlijke gevallen uit de basisverzekering

De kosten worden bijna nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen in zeer ernstige en uitzonderlijke gevallen kan hiervan sprake zijn, zoals bijvoorbeeld bij een hazenlip. In dit geval kan de orthodontist een aanvraag bij de verzekering indienen. De vergoeding komt dan uit de basisverzekering en valt onder het eigen risico. In dit geval worden de kosten eerst uit het verplicht eigen risico en daarna eventueel uit het vrijwillig eigen risico betaald. Als het eigen risico voldaan is, wordt deze zorg door de zorgverzekeraar vergoed. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Bijzondere bijstand

Verder kunnen bijstandsgerechtigden in veel gemeenten aanspraak maken op bijzondere bijstand wanneer zij een beugel nodig hebben.

Netpoint Factoring

Ortho Fleur heeft het verzenden en innen van uw declaraties uitbesteed aan Netpoint Factoring B.V.. Netpoint is al ruim 10 jaar gespecialiseerd in de facturatie voor meerdere zorgverleners binnen de mondzorg. Zij doen hun uiterste best om te zorgen voor een correcte, transparante en eenvoudige afhandeling van uw declaraties en besteden daarbij veel aandacht voor de veiligheid van uw persoonlijke gegevens. Om deze te borgen is Netpoint Factoring NEN7510 en ISO9001 gecertificeerd en voldoen zij aan alle normen en eisen binnen de Nederlandse (Wbp) en Europese (AVG) privacywetgeving.

Op verzoek van Ortho Fleur dient Netpoint Factoring uw declaratie eerst in bij uw zorgverzekeraar. In het geval dat uw zorgverzekeraar niet de gehele declaratie vergoed, zult u een (rest)declaratie ontvangen. Wordt de declaratie geheel vergoedt door uw zorgverzekeraar dan zult u vanuit Netpoint Factoring geen declaratie ontvangen. Uiteraard kunt u de declaraties wel terugzien in uw persoonlijke omgeving in uwdeclaraties.nl.

Ortho Fleur geeft bij Netpoint Factoring aan of uw declaraties per e-mail of per post naar u toegestuurd moeten worden. Zij ontvangen uw gegevens hiervoor vanuit Ortho Fleur. Omdat u zelf verantwoordelijk bent voor de juistheid van uw gegevens adviseren wij u deze te controleren.

Declaratie per e-mail

Omdat uw declaratie medische gegevens bevat mag deze niet als bijlage met een e-mail worden toegestuurd. U ontvangt vanuit Netpoint een betaalverzoek per e-mail. In dit verzoek staat o.a. de naam van de patiënt, praktijknaam, declaratienummer en het te betalen bedrag vermeld. Via een iDeal link kunt u ervoor kiezen de declaratie direct te voldoen. Via uw persoonlijke omgeving in uwdeclaraties.nl kunt u de declaratie downloaden, een vraag stellen of de declaratie betalen. Let op dat de e-mail niet in uw spam terecht komt. In uw email kunt u Netpoint als veilige afzender aangeven. Als er een factuur verstuurd is naar uw mail dan ontvangt u een sms-bericht van Netpoint Factoring. Het is belangrijk om het juiste 06-nummer door te geven aan Ortho Fleur.

Declaratie per post

Indien de declaratie per post toegestuurd wordt ontvangt u deze per post van Netpoint. U kunt dan nog altijd inloggen via uwdeclaraties.nl om de declaratie te downloaden, een vraag stellen of de declaratie betalen.

Handleiding uwdeclaraties.nl

Wilt u inloggen op uwdeclaraties.nl? Klik dan op onderstaande knop om de handleiding te downloaden.

Handleiding uwdeclaraties.nl

Informatie Netpoint

Declaratie inzien via de app

Voor uwdeclarties.nl hebben wij ook een app ontwikkeld. U kunt met uw account op uwdeclaraties.nl uw gegevens koppelen aan de app. Zo kunt u ook gebruik maken van de beveiligingsopties van uw eigen toestel. De uwdeclaraties app kunt u downloaden via de App Store of Google Play.

Orthodontiekosten als aftrekpost

Orthodontiekosten die gemaakt zijn binnen uw gezin, zijn op te voeren als aftrekpost bij de jaarlijkse belastingaangifte. Het gaat dan om het deel van de kosten dat niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Ook dit jaar zijn orthodontiekosten voorlopig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Kijk voor meer informatie over aftrekposten op de website van de belastingdienst.

Meer informatie

 • Ervaring van Jan

  Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

  31 augustus 2023

 • Ervaring van Rosa

  Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

  07 juni 2023

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Beugel elastiekjes: alles wat je moet weten

  11 juni 2024

 • Voordelen en nadelen van Invisalign

  07 mei 2024

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  04 april 2024

 • Scheve tanden door verstandskiezen

  14 maart 2024