Wat doet een Hyrax?

De ringen worden op de kiezen in de bovenkaak geplaatst. Door het aandraaien van de schroef worden de tanden en kiezen naar buiten geduwd. Zo wordt de bovenkaak verbreed.

Wat doet een Hyrax?

De afspraken voor de beugel

Bij de eerste afspraak wordt er een afdruk van de bovenkaak gemaakt en plaatsen we blauwe elastieken tussen de kiezen. De blauwe elastieken moeten ruimte maken voor de ringen die er later op komen. De druk van de elastieken veroorzaakt een pijnlijk gevoel. Je mag hier een pijnstiller voor nemen. Na 3 dagen neemt de pijn af. De afdruk wordt opgestuurd naar het laboratorium, zodat zij de beugel kunnen maken.

Tijdens de tweede afspraak worden de elastieken verwijderd en wordt de beugel geplaatst. De ringen worden met speciale lijm om de kiezen vastgezet. Daarna laten we zien hoe de beugel aangedraaid moet worden.

Wat kan ik verwachten van de beugel?

Bij het aandraaien van de beugel voel je druk, soms zelfs tot bij je ogen. Na een aantal dagen kan er een spleetje tussen de voortanden ontstaan. De beugel is in het begin vervelend met praten en slikken, maar hoe meer je dit doet, hoe eerder je eraan gewend raakt.

Bij het plaatsen van de beugel wordt uitgelegd of de beugel 1 of 2 slagen per dag moet worden aangedraaid. Het aandraaien gebeurt over een periode van 1 tot 3 weken. In deze periode zijn afspraken nodig om te controleren of de bovenkaak breed genoeg is. Daarna blijft de beugel ongeveer 3 maanden in de mond, om te voorkomen dat de bovenkaak weer smal wordt na het verwijderen van de beugel.

Hoe houd ik een hyrax netjes schoon?

Hoe houd ik de beugel netjes schoon?

Poets 2 keer per dag met een tandenborstel goed rondom de ringetjes, totdat de beugel weer mooi glimt. Maak met een ragertje tussen je gehemelte en de schroef goed schoon, daar blijft soms wat eten hangen. Zorg dat je dit tenminste 1 keer per dag met het ragertje schoonmaakt.

Klachten en spoedgevallen

Als de beugel tegen het gehemelte drukt of als je het gevoel hebt dat er iets niet goed zit, neem dan contact op met Ortho Fleur. Voor echte spoed buiten kantoortijden, wat niet kan wachten tot de volgende dag, kan je bellen naar: 06 81656261.

 • Ervaring van Jan

  Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

  31 augustus 2023

 • Ervaring van Rosa

  Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

  07 juni 2023

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Gebitsbeschermers en beugels

  08 februari 2024

 • Elastiekjes bij een slotjesbeugel

  12 december 2023

 • Witte vlekken op tanden na beugel

  31 oktober 2023

 • Gezonde kiezen trekken voor een beugel

  19 september 2023