Werkwijze

Beugelbehandelingen

Kosten

Opbouw gezicht en kaken

Naast de tanden wordt ook gekeken naar de opbouw van het gezicht en de kaken. Een orthodontist beoordeelt of de onderkaak en bovenkaak goed staan ten opzichte van elkaar. Bij kinderen wordt rekening gehouden met de groei van de boven- en onderkaak. Ook beoordeelt de orthodontist hoe de tanden staan ten opzichte van het bot en ten opzichte van het gezicht.

Gezond, functioneel en mooi

Tijdens een beugelbehandeling wordt niet alleen gestreefd naar rechte voortanden, maar ook dat de kiezen netjes in elkaar staan. Zo wordt gestreefd naar een gezond, functioneel en mooi gebit, wat goed in het gezicht past.

Behandelduur

Gemiddeld duurt een behandeling met vaste apparatuur zo’n twee jaar. In sommige gevallen moet voor de vaste apparatuur ook een uitneembare beugel worden gedragen. De duur van deze behandeling is afhankelijk van de ernst van de afwijking, de groei en hoe goed de beugel gedragen wordt.

Zowel voor kinderen als volwassenen

Een lach met mooie rechte tanden zorgt voor een vriendelijke uitstraling. Eigenlijk geldt dat op elke leeftijd. Dit is niet de enige reden om een beugel te nemen. Rechte tanden zijn ook makkelijker schoon te maken dan scheve tanden. Het onvoldoende schoonhouden van de tanden is de belangrijkste reden voor gaatjes, tandvleesziekten en het verloren gaan van tanden. Daarnaast is een recht gebit belangrijk voor een goede kauwfunctie. In ernstig verkeerde beten kunnen de tanden het tandvlees beschadigen. Bij een diepe beet kunnen de ondertanden in het gehemelte achter de boventanden gaan bijten, wat erg pijnlijk kan zijn. Daarnaast zijn de tanden belangrijk voor een goede spraak.

Orthodontie voor kinderen

De beste leeftijd voor een bezoek aan de orthodontist is tussen het 10de en 12de jaar, nog voordat het melkgebit helemaal gewisseld is. In groep 8 is het vaak net wat makkelijker om een uitneembare beugel te dragen dan op de middelbare school, ook is er op deze leeftijd nog veel groei en gebitsontwikkeling. Soms is het noodzakelijk al op jongere leeftijd met een behandeling te beginnen. Als bijvoorbeeld de tanden zo ver uitsteken dat ze beschadigd raken doordat er tegenaan gestoten wordt. Meestal signaleert de tandarts als eerste een orthodontisch probleem. Bij twijfel, kan er ook zelf, zonder doorverwijzing van de tandarts een afspraak gemaakt worden. In overleg met de orthodontist wordt dan bekeken of behandeling nodig is.

Orthodontie voor volwassenen

De vraag naar orthodontische hulp voor volwassenen is de laatste jaren sterk toegenomen. Veel volwassenen willen graag een recht gebit. De behandeling van volwassenen is gericht op verbetering van de esthetiek of verbetering van de functie. Dit komt de levensduur van het gebit ten goede. Hoewel een behandeling bij volwassenen vaak complexer is, kan er wel een optimaal resultaat bereikt worden. Er wordt bij een behandeling van volwassenen vaak samengewerkt met andere disciplines in de tandheelkunde zoals een kaakchirurg of een implantoloog. Ook de eigen tandarts kan intensief worden betrokken in de behandeling als daar aanleiding voor is. Een behandeling resulteert vaak in een verbetering van comfort van leven, een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Om de brackets wat minder op te laten vallen, maken we ook gebruik van witte keramische brackets.

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

 • Ervaring van Gea

  Mijn zoon en dochter hebben allebei hier een beugel gehad. Allebei een prachtig resultaat! Ook zeer tevreden over de gang van zaken.

  08 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Witte vlekken op tanden na beugel

  23 september 2021

 • Beugel elastiekjes dragen

  02 september 2021

 • Een beugel plaatsen, doet het pijn?

  12 augustus 2021

 • Gezonde kiezen trekken voor een beugelbehandeling

  05 augustus 2021