Werkwijze

Beugelbehandelingen

Kosten

Opbouw gezicht en kaken

Naast de tanden wordt ook gekeken naar de opbouw van het gezicht en de kaken. Een orthodontist beoordeelt of de onderkaak en bovenkaak goed staan ten opzichte van elkaar. Bij kinderen wordt rekening gehouden met de groei van de boven- en onderkaak. Ook beoordeelt de orthodontist hoe de tanden staan ten opzichte van het bot en ten opzichte van het gezicht.

Gezond, functioneel en mooi

Tijdens een beugelbehandeling wordt niet alleen gestreefd naar rechte voortanden, maar ook dat de kiezen netjes in elkaar staan. Zo wordt gestreefd naar een gezond, functioneel en mooi gebit, wat goed in het gezicht past.

Behandelduur

Gemiddeld duurt een behandeling met vaste apparatuur zo’n twee jaar. In sommige gevallen moet voor de vaste apparatuur ook een uitneembare beugel worden gedragen. De duur van deze behandeling is afhankelijk van de ernst van de afwijking, de groei en hoe goed de beugel gedragen wordt.

Zowel voor kinderen als volwassenen

Een lach met mooie rechte tanden zorgt voor een vriendelijke uitstraling. Eigenlijk geldt dat op elke leeftijd. Dit is niet de enige reden om een beugel te nemen. Rechte tanden zijn ook makkelijker schoon te maken dan scheve tanden. Het onvoldoende schoonhouden van de tanden is de belangrijkste reden voor gaatjes, tandvleesziekten en het verloren gaan van tanden. Daarnaast is een recht gebit belangrijk voor een goede kauwfunctie. In ernstig verkeerde beten kunnen de tanden het tandvlees beschadigen. Bij een diepe beet kunnen de ondertanden in het gehemelte achter de boventanden gaan bijten, wat erg pijnlijk kan zijn. Daarnaast zijn de tanden belangrijk voor een goede spraak.

Orthodontie voor kinderen

De beste leeftijd voor een bezoek aan de orthodontist is tussen het 10de en 12de jaar, nog voordat het melkgebit helemaal gewisseld is. In groep 8 is het vaak net wat makkelijker om een uitneembare beugel te dragen dan op de middelbare school, ook is er op deze leeftijd nog veel groei en gebitsontwikkeling. Soms is het noodzakelijk al op jongere leeftijd met een behandeling te beginnen. Als bijvoorbeeld de tanden zo ver uitsteken dat ze beschadigd raken doordat er tegenaan gestoten wordt. Meestal signaleert de tandarts als eerste een orthodontisch probleem. Bij twijfel, kan er ook zelf, zonder doorverwijzing van de tandarts een afspraak gemaakt worden. In overleg met de orthodontist wordt dan bekeken of behandeling nodig is.

Orthodontie voor volwassenen

De vraag naar orthodontische hulp voor volwassenen is de laatste jaren sterk toegenomen. Veel volwassenen willen graag een recht gebit. De behandeling van volwassenen is gericht op verbetering van de esthetiek of verbetering van de functie. Dit komt de levensduur van het gebit ten goede. Hoewel een behandeling bij volwassenen vaak complexer is, kan er wel een optimaal resultaat bereikt worden. Er wordt bij een behandeling van volwassenen vaak samengewerkt met andere disciplines in de tandheelkunde zoals een kaakchirurg of een implantoloog. Ook de eigen tandarts kan intensief worden betrokken in de behandeling als daar aanleiding voor is. Een behandeling resulteert vaak in een verbetering van comfort van leven, een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Om de brackets wat minder op te laten vallen, maken we ook gebruik van witte keramische brackets.

 • Ervaring van Jan

  Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

  31 augustus 2023

 • Ervaring van Rosa

  Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

  07 juni 2023

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Gedeeltelijk gesloten tijdens de zomervakantie

  24 juli 2024

 • Wat kun je eten met een beugel?

  16 juli 2024

 • Beugel elastiekjes: alles wat je moet weten

  11 juni 2024

 • Voordelen en nadelen van Invisalign

  07 mei 2024