Beugels voor volwassenen

In onze praktijk zien wij veel volwassenen die graag rechte tanden willen. Ze vragen zich dan af het nog wel mogelijk is op volwassen leeftijd tanden te verplaatsen en ze vragen zich af of hun gebit het nog wel waard is. Ook zijn er volwassenen die zich schamen om met een beugel te moeten lopen. Echter is een beugel niets om je voor te schamen.

25% van de orthodontische patiënten bestaat uit volwassenen

Tanden verplaatsen kan op elke leeftijd. Tegenwoordig bestaat ongeveer 25% van de orthodontische patiënten uit volwassenen. Bij Ortho Fleur ligt dit percentage zelfs iets hoger. Tanden kunnen op elke leeftijd verplaatst worden. Echter moeten de tanden en het omgevende tandvlees wel gezond zijn alvorens de orthodontische behandeling te starten. Net als voor kinderen wordt er voor volwassenen een uitgebreid en op maat gesneden plan opgesteld. In het geval dat niet alleen de tanden scheef staan, maar er ook een verschil is in de stand van de kaken, zal meestal ook een kaakoperatie nodig zijn om een optimaal resultaat te bereiken.

Onzichtbare beugels

Voor volwassenen zijn er ook slotjes die wat minder opvallen, keramische slotjes. Daarnaast is er ook een andere behandelmethode: Invisalign. Deze behandeling wordt gedaan door een reeks uitneembare transparante hoesjes over de tanden. Deze hoesjes worden individueel op maat gemaakt. Elke twee weken wordt het hoesje vervangen door een nieuw hoesje dat net iets verschilt van de vorige. De hoesjes moeten 22 uur per dag gedragen worden en tijdens het drinken en eten moeten ze uit. Omdat ze transparant zijn, valt het nauwelijks op.

Invisalign corrigeert je gebit met behulp van een aantal haast onzichtbare, uitneembare aligners die speciaal voor jou op maat worden gemaakt.

Maak een afspraak

De orthodontist kan tijdens een eerste consult informatie geven, wat de mogelijkheden zijn voor u. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met Ortho Fleur!

Maak een afspraak

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Met een beugel op vakantie

  30 juni 2022

 • Beugel voor- en na foto's

  16 juni 2022

 • Tanden scheef door verstandskiezen

  19 mei 2022

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  05 mei 2022