Wordt orthodontie vergoed vanuit jouw verzekering?

Het is alweer bijna december. Sinterklaas is weer in het land en hier en daar zien we al Kerstversiering. Dit is ook de tijd dat zorgverzekeraars de nieuwe premie en voorwaarden bekend maken. Daarom is dit een goed moment om na te gaan of je nog het juiste zorgverzekeringspakket hebt.

Orthodontie valt in de meeste gevallen buiten de basisverzekering. De beugelbehandeling zal daarom ook alleen (gedeeltelijk) vergoed worden als daarvoor een aanvullende verzekering is afgesloten.

Wachttijd van één jaar

Tegenwoordig hanteren veel verzekeraars een wachttijd van een jaar. Dit betekent dat u tenminste een jaar de aanvullende verzekering moet hebben, voordat de orthodontische behandeling vergoed wordt. Bijvoorbeeld als de aanvullende verzekering in januari 2020 afgesloten wordt, de behandeling (gedeeltelijk) vergoed wordt vanaf januari 2021.

Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen, met elk hun eigen voorwaarden. De website vergelijkmondzorg.nl heeft alle aanvullende verzekeringen voor orthodontie op een rij gezet, met daarbij de maandelijkse premie, de voorwaarden en de vergoedingen. Klik op de onderstaande knop!

Vergelijk de verzekeringen

Maak een afspraak

Nu is het natuurlijk lastig in te schatten of en wanneer uw kind een beugel nodig heeft. Daarom is het goed om uw tandarts raad te vragen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een eerste consult. Tijdens een eerste consult wordt kennisgemaakt met de orthodontist en wordt de noodzakelijkheid van de behandeling vastgesteld en kan worden ingeschat wanneer de behandeling ongeveer van start kan gaan. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

 • Ervaring van Daniel

  Ik ben in de afgelopen 2 jaar intensief geholpen door Ortho Fleur en ik ben er altijd met plezier heen gegaan. Dit komt omdat je altijd leuk wordt opgevangen!

  08 september 2022

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Een slotjesbeugel, hoe werkt dat?

  08 mei 2023

 • Wat kun je wel en niet eten met een beugel?

  22 maart 2023

 • Spleetje tussen de tanden bij kinderen

  23 februari 2023

 • Een onzichtbare beugel: de voordelen en nadelen

  12 januari 2023