Wordt orthodontie vergoed vanuit jouw verzekering?

Het is alweer bijna december. Sinterklaas is weer in het land en hier en daar zien we al Kerstversiering. Dit is ook de tijd dat zorgverzekeraars de nieuwe premie en voorwaarden bekend maken. Daarom is dit een goed moment om na te gaan of je nog het juiste zorgverzekeringspakket hebt.

Orthodontie valt in de meeste gevallen buiten de basisverzekering. De beugelbehandeling zal daarom ook alleen (gedeeltelijk) vergoed worden als daarvoor een aanvullende verzekering is afgesloten.

Wachttijd van één jaar

Tegenwoordig hanteren veel verzekeraars een wachttijd van een jaar. Dit betekent dat u tenminste een jaar de aanvullende verzekering moet hebben, voordat de orthodontische behandeling vergoed wordt. Bijvoorbeeld als de aanvullende verzekering in januari 2020 afgesloten wordt, de behandeling (gedeeltelijk) vergoed wordt vanaf januari 2021.

Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen, met elk hun eigen voorwaarden. De website vergelijkmondzorg.nl heeft alle aanvullende verzekeringen voor orthodontie op een rij gezet, met daarbij de maandelijkse premie, de voorwaarden en de vergoedingen. Klik op de onderstaande knop!

Vergelijk de verzekeringen

Maak een afspraak

Nu is het natuurlijk lastig in te schatten of en wanneer uw kind een beugel nodig heeft. Daarom is het goed om uw tandarts raad te vragen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een eerste consult. Tijdens een eerste consult wordt kennisgemaakt met de orthodontist en wordt de noodzakelijkheid van de behandeling vastgesteld en kan worden ingeschat wanneer de behandeling ongeveer van start kan gaan. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Met een beugel op vakantie

  30 juni 2022

 • Beugel voor- en na foto's

  16 juni 2022

 • Tanden scheef door verstandskiezen

  19 mei 2022

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  05 mei 2022