Controleer je zorgverzekeringspakket

Wordt orthodontie vergoed vanuit jouw verzekering?

Het is alweer bijna december. Sinterklaas is weer in het land en hier en daar zien we al Kerstversiering. Dit is ook de tijd dat zorgverzekeraars de nieuwe premie en voorwaarden bekend maken. Daarom is dit een goed moment om na te gaan of je nog het juiste zorgverzekeringspakket hebt.

Orthodontie valt in de meeste gevallen buiten de basisverzekering. De beugelbehandeling zal daarom ook alleen (gedeeltelijk) vergoed worden als daarvoor een aanvullende verzekering is afgesloten.

Wachttijd van één jaar

Tegenwoordig hanteren veel verzekeraars een wachttijd van een jaar. Dit betekent dat u tenminste een jaar de aanvullende verzekering moet hebben, voordat de orthodontische behandeling vergoed wordt. Bijvoorbeeld als de aanvullende verzekering in januari 2020 afgesloten wordt, de behandeling (gedeeltelijk) vergoed wordt vanaf januari 2021.

Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen, met elk hun eigen voorwaarden. De website vergelijkmondzorg.nl heeft alle aanvullende verzekeringen voor orthodontie op een rij gezet, met daarbij de maandelijkse premie, de voorwaarden en de vergoedingen. Klik op de onderstaande knop!

Vergelijk de verzekeringen

Maak een afspraak

Nu is het natuurlijk lastig in te schatten of en wanneer uw kind een beugel nodig heeft. Daarom is het goed om uw tandarts raad te vragen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een eerste consult. Tijdens een eerste consult wordt kennisgemaakt met de orthodontist en wordt de noodzakelijkheid van de behandeling vastgesteld en kan worden ingeschat wanneer de behandeling ongeveer van start kan gaan. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak