Wordt orthodontie vergoed vanuit jouw verzekering?

Het is alweer bijna december. Sinterklaas is weer in het land en hier en daar zien we al Kerstversiering. Dit is ook de tijd dat zorgverzekeraars de nieuwe premie en voorwaarden bekend maken. Daarom is dit een goed moment om na te gaan of je nog het juiste zorgverzekeringspakket hebt.

Orthodontie valt in de meeste gevallen buiten de basisverzekering. De beugelbehandeling zal daarom ook alleen (gedeeltelijk) vergoed worden als daarvoor een aanvullende verzekering is afgesloten.

Wachttijd van één jaar

Tegenwoordig hanteren veel verzekeraars een wachttijd van een jaar. Dit betekent dat u tenminste een jaar de aanvullende verzekering moet hebben, voordat de orthodontische behandeling vergoed wordt. Bijvoorbeeld als de aanvullende verzekering in januari 2020 afgesloten wordt, de behandeling (gedeeltelijk) vergoed wordt vanaf januari 2021.

Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen, met elk hun eigen voorwaarden. De website vergelijkmondzorg.nl heeft alle aanvullende verzekeringen voor orthodontie op een rij gezet, met daarbij de maandelijkse premie, de voorwaarden en de vergoedingen. Klik op de onderstaande knop!

Vergelijk de verzekeringen

Maak een afspraak

Nu is het natuurlijk lastig in te schatten of en wanneer uw kind een beugel nodig heeft. Daarom is het goed om uw tandarts raad te vragen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een eerste consult. Tijdens een eerste consult wordt kennisgemaakt met de orthodontist en wordt de noodzakelijkheid van de behandeling vastgesteld en kan worden ingeschat wanneer de behandeling ongeveer van start kan gaan. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

 • Ervaring van Jan

  Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

  31 augustus 2023

 • Ervaring van Rosa

  Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

  07 juni 2023

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Beugel elastiekjes: alles wat je moet weten

  11 juni 2024

 • Voordelen en nadelen van Invisalign

  07 mei 2024

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  04 april 2024

 • Scheve tanden door verstandskiezen

  14 maart 2024