Artikel in de Barneveld Magazine

De persoonlijke aanpak en de frisse, open en transparante praktijk zijn kenmerkend voor Ortho Fleur. “Ons doel is om de orthodontiepraktijk toegankelijk te houden en ervoor te zorgen dat zowel kinderen als volwassen patiënten zich welkom en vertrouwd voelen.”

“Wij streven naar een mooie glimlach en een gezond gebit voor kinderen én volwassenen.” Fleur Vermeulen is orthodontist en werkt samen met vijf assistentes in haar praktijk Ortho Fleur. Als je de praktijk binnenloopt, valt de frisse, open en moderne uitstraling meteen op. “We hebben bewust hiervoor gekozen. We gaan voor een transparante praktijk, waarin duidelijk is wat er gebeurt, maar waarin de privacy is gewaarborgd.”

Persoonlijke aandacht staat voorop bij Ortho Fleur

Lage drempel

De drempel om als volwassene een beugel te nemen, wordt steeds lager, merkt Vermeulen. “Steeds vaker komen volwassenen op eigen initiatief als ze zich storen aan hun gebit. Veel volwassenen willen liever geen slotjesbeugel en daarvoor bieden we alternatieven. Zo zijn er witte slotjes, die je minder goed ziet, en een onzichtbare beugel: Invisalign. Tijdens een eerste consult maken we kennis, bespreken we de opties en leg ik uit wat de behandeling zal inhouden. De kosten voor een consult zijn 20,44 euro. Meestal kan ik dan al een inschatting maken van wat de totale kosten zullen zijn. Daarna maken we een vervolgafspraak voor een uitgebreid onderzoek, waarin we een gipsafdruk en foto's maken.” Vervolgens maakt Vermeulen een definitief behandelplan. De behandelingen en het consultgesprek voor volwassenen vinden plaats in een aparte behandelkamer.

Persoonlijke aandacht

Bij de behandeling van kinderen kijkt Vermeulen goed naar het kind, het gebit en de situatie. “Elk kind is anders en niet elke beugel is geschikt voor elk kind.” Op zaal is ruimte ingericht waar ouders die met hun beugelende kinderen meekomen kunnen zitten. “Ouders moeten zich betrokken en welkom voelen en altijd bij ons terecht kunnen met hun vragen.”

Vermeulen werkt als enige orthodontist in de praktijk. “We hechten veel waarde aan een persoonlijke aanpak en streven ernaar om de behandeling zo efficiënt en prettig mogelijk te laten verlopen. Ik weet de naam van elke patiënt en vind het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en niet met tegenzin bij ons komt. Die extra aandacht geven, staat hoog in het vaandel bij ons, zeker als iemand angstig is. We geven meer uitleg of oefenen met patiënten die op zien tegen het gipshappen, zodat het op het moment zelf wel meevalt.”

 • Ervaring van Jan

  Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

  31 augustus 2023

 • Ervaring van Rosa

  Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

  07 juni 2023

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  04 april 2024

 • Scheve tanden door verstandskiezen

  14 maart 2024

 • Gebitsbeschermers en beugels

  08 februari 2024

 • Elastiekjes bij een slotjesbeugel

  12 december 2023