Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Tegenwoordig hebben steeds meer volwassenen een beugel. Zelfs meer dan een kwart van de patiënten die zich bij een orthodontist meldt, is ouder dan 18 jaar. Maar wordt orthodontie voor volwassenen eigenlijk wel vergoed door de zorgverzekeraar?

Een beugelbehandeling voor zowel kinderen als volwassenen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld als er sprake is van aangeboren afwijkingen van het gezicht. Dan dient een machtiging te worden aangevraagd bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar beslist aan de hand van de machtigingsaanvraag of de behandeling wel of niet wordt vergoed.

Verschillende verzekeraars, verschillende vergoedingen

De vergoeding van een orthodontische behandeling voor volwassenen is over het algemeen minder uitgebreid, dan voor kinderen. Toch loont het om de verschillende verzekeringspakketten te vergelijken. Sommige verzekeraars vergoeden namelijk helemaal geen orthodontie voor volwassenen, terwijl andere verzekeraar meer dan €1000,- euro vergoeden per beugelbehandeling. Website nuttig hiervoor is: www.vergelijkmondzorg.nl

Maak een goede afweging

Het is raadzaam om de kosten van de orthodontische behandeling tegen de extra kosten van de verzekering af te wegen. Zo is het soms voordeliger om de behandeling zelf te betalen dan het betalen van een hogere verzekeringspremie voor een beperkte vergoeding van de behandeling. De orthodontist kan u tijdens een eerste consult meer vertellen over de te verwachten kosten.

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Met een beugel op vakantie

  30 juni 2022

 • Beugel voor- en na foto's

  16 juni 2022

 • Tanden scheef door verstandskiezen

  19 mei 2022

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  05 mei 2022