Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Tegenwoordig hebben steeds meer volwassenen een beugel. Zelfs meer dan een kwart van de patiënten die zich bij een orthodontist meldt, is ouder dan 18 jaar. Maar wordt orthodontie voor volwassenen eigenlijk wel vergoed door de zorgverzekeraar?

Een beugelbehandeling voor zowel kinderen als volwassenen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld als er sprake is van aangeboren afwijkingen van het gezicht. Dan dient een machtiging te worden aangevraagd bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar beslist aan de hand van de machtigingsaanvraag of de behandeling wel of niet wordt vergoed.

Verschillende verzekeraars, verschillende vergoedingen

De vergoeding van een orthodontische behandeling voor volwassenen is over het algemeen minder uitgebreid, dan voor kinderen. Toch loont het om de verschillende verzekeringspakketten te vergelijken. Sommige verzekeraars vergoeden namelijk helemaal geen orthodontie voor volwassenen, terwijl andere verzekeraar meer dan €1000,- euro vergoeden per beugelbehandeling. Website nuttig hiervoor is: www.vergelijkmondzorg.nl

Maak een goede afweging

Het is raadzaam om de kosten van de orthodontische behandeling tegen de extra kosten van de verzekering af te wegen. Zo is het soms voordeliger om de behandeling zelf te betalen dan het betalen van een hogere verzekeringspremie voor een beperkte vergoeding van de behandeling. De orthodontist kan u tijdens een eerste consult meer vertellen over de te verwachten kosten.

 • Ervaring van Jan

  Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

  31 augustus 2023

 • Ervaring van Rosa

  Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

  07 juni 2023

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Beugel elastiekjes: alles wat je moet weten

  11 juni 2024

 • Voordelen en nadelen van Invisalign

  07 mei 2024

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  04 april 2024

 • Scheve tanden door verstandskiezen

  14 maart 2024