Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Tegenwoordig hebben steeds meer volwassenen een beugel. Zelfs meer dan een kwart van de patiënten die zich bij een orthodontist meldt, is ouder dan 18 jaar. Maar wordt orthodontie voor volwassenen eigenlijk wel vergoed door de zorgverzekeraar?

Een beugelbehandeling voor zowel kinderen als volwassenen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld als er sprake is van aangeboren afwijkingen van het gezicht. Dan dient een machtiging te worden aangevraagd bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar beslist aan de hand van de machtigingsaanvraag of de behandeling wel of niet wordt vergoed.

Verschillende verzekeraars, verschillende vergoedingen

De vergoeding van een orthodontische behandeling voor volwassenen is over het algemeen minder uitgebreid, dan voor kinderen. Toch loont het om de verschillende verzekeringspakketten te vergelijken. Sommige verzekeraars vergoeden namelijk helemaal geen orthodontie voor volwassenen, terwijl andere verzekeraar meer dan €1000,- euro vergoeden per beugelbehandeling. Website nuttig hiervoor is: www.vergelijkmondzorg.nl

Maak een goede afweging

Het is raadzaam om de kosten van de orthodontische behandeling tegen de extra kosten van de verzekering af te wegen. Zo is het soms voordeliger om de behandeling zelf te betalen dan het betalen van een hogere verzekeringspremie voor een beperkte vergoeding van de behandeling. De orthodontist kan u tijdens een eerste consult meer vertellen over de te verwachten kosten.

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

 • Ervaring van Daniel

  Ik ben in de afgelopen 2 jaar intensief geholpen door Ortho Fleur en ik ben er altijd met plezier heen gegaan. Dit komt omdat je altijd leuk wordt opgevangen!

  08 september 2022

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Een slotjesbeugel, hoe werkt dat?

  08 mei 2023

 • Wat kun je wel en niet eten met een beugel?

  22 maart 2023

 • Spleetje tussen de tanden bij kinderen

  23 februari 2023

 • Een onzichtbare beugel: de voordelen en nadelen

  12 januari 2023