Naam: Pieter-Jan
Leeftijd: 25 jaar

In januari 2017 was het zover; ik startte mijn beugeltraject bij Ortho Fleur. Ik was op dat moment 25, een leeftijd waarop je niet veel leeftijdsgenoten nog met een beugel ziet lopen. Toch besloot ik na overleg met de tandarts en na een goed gesprek met Fleur te kiezen voor een beugel. Dit bleek me niet alleen cosmetische, maar ook functionele (makkelijker schoonhouden, langere levensduur van het gebit) voordelen op te leveren.

Tijdens een tweede gesprek met Fleur begreep ik dat er voor het gewenste eindresultaat zeer waarschijnlijk een kaakoperatie nodig was. Daarop volgde er een gesprek met de kaakchirurg, die langskwam bij Ortho Fleur, om me uit te leggen wat deze operatie inhoudt.

Na ruim een jaar beugelen is er In overleg met de kaakchirurg en Ortho Fleur een datum geprikt voor de operatie; 22 augustus in het Radboud UMC te Nijmegen. Nadat ik een dagje langs ben geweest voor documentatie (foto’s, 3D model) en een gesprek met de kaakchirurg en de anesthesist, werd ik geopereerd. Tijdens de operatie is de onderkaak 10 millimeter naar voren verplaatst en de stand van de bovenkaak is aangepast, zodat deze goed aansluit.

Pieter-Jan's ervaring bij Ortho Fleur

Na de operatie had ik vrijwel geen pijn, iets wat volgens de chirurg normaal is en ik mocht na één nachtje alweer naar huis. Vanaf de tweede dag na de operatie wandelde ik alweer enkele kilometers en ik probeerde (ondanks de vloeibare voeding) zoveel mogelijk calorieën binnen te krijgen. Dit deed ik door bijvoorbeeld smoothies aan te vullen met honing, of door volle melk te drinken.

De eerste dagen na de operatie voelde ik me nog wel wat suf, maar na ruim twee weken voelde ik me alweer bijna de oude. Momenteel is het ruim 6 weken geleden en heb ik nog een ‘verdoofd’ plekje op mijn kin en voelen mijn kaken nog wat onwennig bij eten, lachen en spreken. Volgens de kaakchirurg is dit normaal en is dit in de meeste gevallen na zo’n twee tot drie maanden volledig verdwenen.

Hoewel ik in eerste instantie niet voor de operatie koos vanwege het cosmetische effect op mijn gezicht, ben ik absoluut tevreden met het resultaat en hoor ik alleen maar positieve geluiden uit mijn omgeving. Zou ik het weer doen? Absoluut!

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

 • Ervaring van Gea

  Mijn zoon en dochter hebben allebei hier een beugel gehad. Allebei een prachtig resultaat! Ook zeer tevreden over de gang van zaken.

  08 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • De geschiedenis van de beugel

  07 oktober 2021

 • Witte vlekken op tanden na beugel

  23 september 2021

 • Beugel elastiekjes dragen

  02 september 2021

 • Een beugel plaatsen, doet het pijn?

  12 augustus 2021