Naam: Pieter-Jan
Leeftijd: 25 jaar

In januari 2017 was het zover; ik startte mijn beugeltraject bij Ortho Fleur. Ik was op dat moment 25, een leeftijd waarop je niet veel leeftijdsgenoten nog met een beugel ziet lopen. Toch besloot ik na overleg met de tandarts en na een goed gesprek met Fleur te kiezen voor een beugel. Dit bleek me niet alleen cosmetische, maar ook functionele (makkelijker schoonhouden, langere levensduur van het gebit) voordelen op te leveren.

Tijdens een tweede gesprek met Fleur begreep ik dat er voor het gewenste eindresultaat zeer waarschijnlijk een kaakoperatie nodig was. Daarop volgde er een gesprek met de kaakchirurg, die langskwam bij Ortho Fleur, om me uit te leggen wat deze operatie inhoudt.

Na ruim een jaar beugelen is er In overleg met de kaakchirurg en Ortho Fleur een datum geprikt voor de operatie; 22 augustus in het Radboud UMC te Nijmegen. Nadat ik een dagje langs ben geweest voor documentatie (foto’s, 3D model) en een gesprek met de kaakchirurg en de anesthesist, werd ik geopereerd. Tijdens de operatie is de onderkaak 10 millimeter naar voren verplaatst en de stand van de bovenkaak is aangepast, zodat deze goed aansluit.

Pieter-Jan's ervaring bij Ortho Fleur

Na de operatie had ik vrijwel geen pijn, iets wat volgens de chirurg normaal is en ik mocht na één nachtje alweer naar huis. Vanaf de tweede dag na de operatie wandelde ik alweer enkele kilometers en ik probeerde (ondanks de vloeibare voeding) zoveel mogelijk calorieën binnen te krijgen. Dit deed ik door bijvoorbeeld smoothies aan te vullen met honing, of door volle melk te drinken.

De eerste dagen na de operatie voelde ik me nog wel wat suf, maar na ruim twee weken voelde ik me alweer bijna de oude. Momenteel is het ruim 6 weken geleden en heb ik nog een ‘verdoofd’ plekje op mijn kin en voelen mijn kaken nog wat onwennig bij eten, lachen en spreken. Volgens de kaakchirurg is dit normaal en is dit in de meeste gevallen na zo’n twee tot drie maanden volledig verdwenen.

Hoewel ik in eerste instantie niet voor de operatie koos vanwege het cosmetische effect op mijn gezicht, ben ik absoluut tevreden met het resultaat en hoor ik alleen maar positieve geluiden uit mijn omgeving. Zou ik het weer doen? Absoluut!

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

 • Ervaring van Daniel

  Ik ben in de afgelopen 2 jaar intensief geholpen door Ortho Fleur en ik ben er altijd met plezier heen gegaan. Dit komt omdat je altijd leuk wordt opgevangen!

  08 september 2022

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Een slotjesbeugel, hoe werkt dat?

  08 mei 2023

 • Wat kun je wel en niet eten met een beugel?

  22 maart 2023

 • Spleetje tussen de tanden bij kinderen

  23 februari 2023

 • Een onzichtbare beugel: de voordelen en nadelen

  12 januari 2023