Angst voor een beugelbehandeling

Voor 800.000 Nederlanders is die angst zo extreem, dat ze geen tandarts meer bezoeken. Gelukkig ligt het percentage van kinderen die bang zijn voor de tandarts wat lager, zo’n 15%. Het is te verwachten dat kinderen die een angst hebben voor de tandarts, ook geen fan zullen zijn van de orthodontist.

De oorzaken voor het ontstaan van de angst kunnen heel verschillend zijn. Meestal is er een gebeurtenis geweest, waardoor de angst is ontstaan. Echter kan het ook ‘afgekeken van de ouders zijn’ of juist ontstaan door griezelverhalen van anderen.

Ortho Fleur stelt de patiënt gerust en neemt alle tijd

Geef het aan wanneer je angstig bent. Zo zien wij in onze praktijk wel patiënten die erg tegen de behandeling op zien en het heel erg spannend vinden. Het is belangrijk om aan te geven dat er een angst bestaat voor de beugelbehandeling en waar die angst door veroorzaakt wordt. Zo kunnen we hier rekening mee houden door meer uit te leggen en extra tijd te reserveren.

Geef het aan wanneer je angstig bent tijdens de beugelbehandeling.

Geef het aan wanneer je angstig bent tijdens de beugelbehandeling.

Goede informatievoorziening

Bij elke behandeling wordt altijd van te voren uitgelegd wat er gaat gebeuren en hoe lang het ongeveer gaat duren. Verder kunnen we ook een teken afspreken waarbij de behandeling even onderbroken wordt. Bij lange behandelingen is het soms fijn om muziek mee te nemen als afleiding.

 • Ervaring van Jan

  Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

  31 augustus 2023

 • Ervaring van Rosa

  Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

  07 juni 2023

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Voordelen en nadelen van Invisalign

  07 mei 2024

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  04 april 2024

 • Scheve tanden door verstandskiezen

  14 maart 2024

 • Gebitsbeschermers en beugels

  08 februari 2024