Angst voor een beugelbehandeling

Voor 800.000 Nederlanders is die angst zo extreem, dat ze geen tandarts meer bezoeken. Gelukkig ligt het percentage van kinderen die bang zijn voor de tandarts wat lager, zo’n 15%. Het is te verwachten dat kinderen die een angst hebben voor de tandarts, ook geen fan zullen zijn van de orthodontist.

De oorzaken voor het ontstaan van de angst kunnen heel verschillend zijn. Meestal is er een gebeurtenis geweest, waardoor de angst is ontstaan. Echter kan het ook ‘afgekeken van de ouders zijn’ of juist ontstaan door griezelverhalen van anderen.

Ortho Fleur stelt de patiënt gerust en neemt alle tijd

Geef het aan wanneer je angstig bent. Zo zien wij in onze praktijk wel patiënten die erg tegen de behandeling op zien en het heel erg spannend vinden. Het is belangrijk om aan te geven dat er een angst bestaat voor de beugelbehandeling en waar die angst door veroorzaakt wordt. Zo kunnen we hier rekening mee houden door meer uit te leggen en extra tijd te reserveren.

Geef het aan wanneer je angstig bent tijdens de beugelbehandeling.

Geef het aan wanneer je angstig bent tijdens de beugelbehandeling.

Goede informatievoorziening

Bij elke behandeling wordt altijd van te voren uitgelegd wat er gaat gebeuren en hoe lang het ongeveer gaat duren. Verder kunnen we ook een teken afspreken waarbij de behandeling even onderbroken wordt. Bij lange behandelingen is het soms fijn om muziek mee te nemen als afleiding.

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

 • Ervaring van Daniel

  Ik ben in de afgelopen 2 jaar intensief geholpen door Ortho Fleur en ik ben er altijd met plezier heen gegaan. Dit komt omdat je altijd leuk wordt opgevangen!

  08 september 2022

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Een slotjesbeugel, hoe werkt dat?

  08 mei 2023

 • Wat kun je wel en niet eten met een beugel?

  22 maart 2023

 • Spleetje tussen de tanden bij kinderen

  23 februari 2023

 • Een onzichtbare beugel: de voordelen en nadelen

  12 januari 2023