Ortho Fleur stelt de patiënt gerust en neemt alle tijd

Voor 800.000 Nederlanders is die angst zo extreem, dat ze geen tandarts meer bezoeken. Gelukkig ligt het percentage van kinderen die bang zijn voor de tandarts wat lager, zo’n 15%. Het is te verwachten dat kinderen die een angst hebben voor de tandarts, ook geen fan zullen zijn van de orthodontist.

Angst voor orthodontist

De oorzaken voor het ontstaan van de angst kunnen heel verschillend zijn. Meestal is er een gebeurtenis geweest, waardoor de angst is ontstaan. Echter kan het ook ‘afgekeken van de ouders zijn’ of juist ontstaan door griezelverhalen van anderen.

Geef het aan wanneer je angstig bent

Zo zien wij in onze praktijk wel patiënten die erg tegen de behandeling op zien en het heel erg spannend vinden. Het is belangrijk om aan te geven dat er een angst bestaat voor de behandeling en waar die angst door veroorzaakt wordt. Zo kunnen we hier rekening mee houden door meer uit te leggen en extra tijd te reserveren.

Goede informatievoorziening

Bij elke behandeling wordt altijd van te voren uitgelegd wat er gaat gebeuren en hoe lang het ongeveer gaat duren. Verder kunnen we ook een teken afspreken waarbij de behandeling even onderbroken wordt. Bij lange behandelingen is het soms fijn om muziek mee te nemen als afleiding.

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Met een beugel op vakantie

  30 juni 2022

 • Beugel voor- en na foto's

  16 juni 2022

 • Tanden scheef door verstandskiezen

  19 mei 2022

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  05 mei 2022