Het beugel proces versnellen

Tegenwoordig wordt er veel geadverteerd voor de 6 maanden beugel. In een korte tijd, ongeveer 6 maanden, worden de tanden rechtgezet. Dat klinkt natuurlijk heel erg goed. Maar hoe werkt dat dan? Is dit een nieuw soort superbeugel?

De snelheid waarmee tanden verplaatsen is afhankelijk van processen die plaatsvinden in het bot en het parodontaal ligament (een dun vliesje wat om de wortel van een tand zit) rondom de tanden. Er bestaat geen superbeugel die dit proces kan versnellen. Voor een zes maanden beugel wordt vaak gebruik gemaakt van een gewone (keramische) slotjesbeugel of Invisalign.

Hoe is een versnelde beugel mogelijk?

Hoe is het mogelijk dat een gemiddelde orthodontische behandeling 2 jaar duurt en de 6-maanden beugel niet? Het verschil zit in het eindresultaat. Eigenlijk worden bij de 6 maanden beugel alleen de voorste 6 voortanden op een rij gezet. Andere problemen zoals een overbeet of kiezen die niet goed in elkaar passen worden geaccepteerd.

Voor een 6 maanden beugel

Na een 6 maanden beugel

Voor en na foto's van een patiënt, behandeld bij Ortho Fleur in ruim 6 maanden

Voor wie is versnelde orthodontie geschikt?

Wat is er mis met alleen de voorste zes tanden op een rij zetten? De rest zie je bijna niet.

Elke mond is anders. Bij sommige mensen staan de kiezen al goed op elkaar, is er geen sprake van een overbeet, maar staan alleen de voorste twee tanden iets over elkaar. Dan kan de 6 maanden beugel een goede behandeling zijn. Echter wanneer er sprake is van een diepe beet of een grote overbeet, is het beter deze ook te corrigeren voor de functie en stabiliteit van het gebit.

De orthodontist kan het best vast stellen voor wie een 6 maanden behandeling wel geschikt is en voor wie niet.

Maak een afspraak

Benieuwd naar de mogelijkheden van een 6 maanden beugel? Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak bij Ortho Fleur!

Maak een afspraak

  • Ervaring van Jan

    Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

    31 augustus 2023

  • Ervaring van Rosa

    Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

    07 juni 2023

  • Ervaring van Susanne

    Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

    04 mei 2023

  • Ervaring van Floor

    De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

    14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

  • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

    04 april 2024

  • Scheve tanden door verstandskiezen

    14 maart 2024

  • Gebitsbeschermers en beugels

    08 februari 2024

  • Elastiekjes bij een slotjesbeugel

    12 december 2023