Hoe ontstaat een Black Triangle?

Een Black Triangle wordt veroorzaakt door de vorm van de tanden in combinatie met de vorm en grootte van de tandvleespapil. De tandvleespapil is het tandvlees wat tussen de tanden zit tot ze elkaar raken. Een Black Triangle ontstaat vaker wanneer tanden meer driehoekig of rond gevormd zijn. Als de tanden over elkaar heen staan is dit niet zichtbaar, maar als ze netjes naast elkaar staan ontstaat er een ruimte.

Een Black Triangle kan ook veroorzaakt worden door de grootte of vorm van de tandvleespapil. Als we ouder worden, neemt de hoogte van het tandvlees af. Daarom zien we vaker Black Triangles bij volwassenen.

Hoe wordt een Black Triangle behandeld?

Als een Black Triangle als onesthetisch wordt ervaren, kan de vorm van de tand worden aangepast. De eerste mogelijkheid is om door de tandarts een vulling of veneer te laten maken. Een tweede mogelijkheid is om de tand wat smaller te vijlen aan de onderkant en de ruimte te sluiten met behulp door middel van een beugelbehandeling. Dit laatste wordt uitgevoerd door de orthodontist.

Maak een afspraak

Heb je last van een Black Triangle? Maak dan een afspraak voor een eerste consult bij Ortho Fleur. Klik op de onderstaande klop!

Maak een afspraak

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Met een beugel op vakantie

  30 juni 2022

 • Beugel voor- en na foto's

  16 juni 2022

 • Tanden scheef door verstandskiezen

  19 mei 2022

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  05 mei 2022