Hoe ontstaat een Black Triangle?

Een Black Triangle wordt veroorzaakt door de vorm van de tanden in combinatie met de vorm en grootte van de tandvleespapil. De tandvleespapil is het tandvlees wat tussen de tanden zit tot ze elkaar raken. Een Black Triangle ontstaat vaker wanneer tanden meer driehoekig of rond gevormd zijn. Als de tanden over elkaar heen staan is dit niet zichtbaar, maar als ze netjes naast elkaar staan ontstaat er een ruimte.

Een Black Triangle kan ook veroorzaakt worden door de grootte of vorm van de tandvleespapil. Als we ouder worden, neemt de hoogte van het tandvlees af. Daarom zien we vaker Black Triangles bij volwassenen.

Hoe wordt een Black Triangle behandeld?

Als een Black Triangle als onesthetisch wordt ervaren, kan de vorm van de tand worden aangepast. De eerste mogelijkheid is om door de tandarts een vulling of veneer te laten maken. Een tweede mogelijkheid is om de tand wat smaller te vijlen aan de onderkant en de ruimte te sluiten met behulp door middel van een beugelbehandeling. Dit laatste wordt uitgevoerd door de orthodontist.

Maak een afspraak

Heb je last van een Black Triangle? Maak dan een afspraak voor een eerste consult bij Ortho Fleur. Klik op de onderstaande klop!

Maak een afspraak

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

 • Ervaring van Daniel

  Ik ben in de afgelopen 2 jaar intensief geholpen door Ortho Fleur en ik ben er altijd met plezier heen gegaan. Dit komt omdat je altijd leuk wordt opgevangen!

  08 september 2022

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Een slotjesbeugel, hoe werkt dat?

  08 mei 2023

 • Wat kun je wel en niet eten met een beugel?

  22 maart 2023

 • Spleetje tussen de tanden bij kinderen

  23 februari 2023

 • Een onzichtbare beugel: de voordelen en nadelen

  12 januari 2023