De orthodontist en de tandarts

Wat is de rol van een tandarts bij een orthodontische behandeling?

In de meeste gevallen verwijst de tandarts naar de orthodontist. Tijdens de periodieke controle kijkt de tandarts niet alleen of er gaatjes aanwezig zijn en of het tandvlees gezond is, ook kijkt de tandarts naar hoe het gebit functioneert en zal zo nodig naar een orthodontist verwijzen.

Is een verwijzing altijd nodig?

Nee, ook zonder verwijzing kan er een afspraak gemaakt worden voor een eerste consult. De orthodontist stelt de tandarts na het eerste consult op de hoogte van het orthodontisch plan. In sommige gevallen is er overleg tussen de tandarts en de orthodontist. Zeker bij patiënten waarbij tanden of kiezen missen en hier later bruggen of implantaten voor in de plaats komen, is goede communicatie tussen de tandarts en de orthodontist belangrijk.

Moet ik tijdens mijn beugelbehandeling nog steeds naar de tandarts?

Ja, tijdens de orthodontische behandeling gaan de controles bij de eigen tandarts gewoon door. De orthodontist let op de stand van de tanden en kiezen, maar niet speciaal op gaatjes en tandvleesontstekingen. Daarvoor zijn de controles bij de tandarts heel belangrijk.

Maak een afspraak

De orthodontist kan tijdens een eerste consult informatie geven, wat de mogelijkheden zijn voor u. Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak met Ortho Fleur!

Maak een afspraak

 • Ervaring van Susanne

  Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

  04 mei 2023

 • Ervaring van Floor

  De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

  14 september 2022

 • Ervaring van Daniel

  Ik ben in de afgelopen 2 jaar intensief geholpen door Ortho Fleur en ik ben er altijd met plezier heen gegaan. Dit komt omdat je altijd leuk wordt opgevangen!

  08 september 2022

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Een slotjesbeugel, hoe werkt dat?

  08 mei 2023

 • Wat kun je wel en niet eten met een beugel?

  22 maart 2023

 • Spleetje tussen de tanden bij kinderen

  23 februari 2023

 • Een onzichtbare beugel: de voordelen en nadelen

  12 januari 2023