Wie doet wat in de orthodontiepraktijk?

De assistenten voeren taken uit zoals afdrukken en foto’s maken, slotjes plakken en draden verwisselen. Daarom werkt een orthodontist over meerdere stoelen. De orthodontist is verantwoordelijk voor de behandeling. De orthodontist stelt het behandelplan op en stuurt tijdens de controles de behandeling bij.

Hoe is dit ontstaan?

In de jaren 80 van vorige eeuw is het aantal orthodontisten dat werd opgeleid meer dan gehalveerd, terwijl de vraag naar orthodontie toenam. Dit heeft geleid tot oplopende wachtlijsten. Orthodontisten hebben daarop ingespeeld door steeds efficiënter te gaan werken en taken te delegeren aan assistenten. Deze efficiënte werkwijze in combinatie met de stijgende kosten van de gezondheidszorg, hebben de overheid doen besluiten de tarieven van een orthodontische behandeling te laten dalen.

Hierdoor is de orthodontische zorg in Nederland goed toegankelijk. De kosten van een beugelbehandeling zijn zelfs het laagst van Europa. De kwaliteit van de orthodontie in Nederland daarentegen is zeer hoog. Patiënten zijn over het algemeen zeer tevreden over het resultaat van hun orthodontische behandeling.

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Met een beugel op vakantie

  30 juni 2022

 • Beugel voor- en na foto's

  16 juni 2022

 • Tanden scheef door verstandskiezen

  19 mei 2022

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  05 mei 2022