Röntgenfoto’s en gewone foto’s

Als tijdens het eerste consult bij de orthodontist is vastgesteld dat een beugel nodig is, wordt een vervolgafspraak gemaakt voor een uitgebreid onderzoek. Dan worden afdrukken van het gebit, gewone foto’s en twee röntgenfoto’s gemaakt. Waarom worden deze foto’s gemaakt?

Waarom worden er röntgenfoto's en gewone foto's gemaakt?

Eén van de twee röntgenfoto’s is een OPT (orthopantomogram). Dit is een overzichtsfoto waarop het hele gebit met kaakbot en het kaakgewricht afgebeeld worden. Op deze foto kan beoordeeld worden of alle tanden en kiezen aanwezig zijn en of de tandwisseling normaal verloopt. Dit is een andere foto dan de tandarts maakt om bijvoorbeeld te beoordelen of er gaatjes in de kiezen zitten (bitewings). Ook tijdens de orthodontische behandeling wordt deze foto gemaakt om de stand en lengte van de wortels te beoordelen.

Waarom worden er röntgenfoto's gemaakt?

De andere foto is een röntgenfoto van de zijkant van het gezicht. Deze foto is geschikt om de relatie tussen de boven- en de onderkaak te beoordelen. Daarnaast is goed te zien hoe de tanden staan ten opzichte van de kaken.

Waarom worden er röntgenfoto's gemaakt?

Verder worden ook gewone foto’s gemaakt van het gezicht en het gebit. Hierop wordt beoordeeld of het gezicht symmetrisch en harmonieus is. Daarnaast wordt de huidige stand van het gebit vastgelegd en de lachlijn beoordeeld. Ook aan het eind van de behandeling worden gewone foto’s gemaakt. Hierop is mooi het resultaat van de behandeling te zien.

Waarom worden er gewone foto's gemaakt?

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Verschil tussen orthodontist en tandarts

  13 januari 2022

 • Een 6 maanden beugel

  16 december 2021

 • Eerste afspraak bij de orthodontist

  02 december 2021

 • Black Triangle: een driehoekig spleetje tussen de tanden

  17 november 2021