Waarom worden al deze foto's gemaakt?

Als tijdens het eerste consult bij de orthodontist is vastgesteld dat een beugel nodig is, wordt een vervolgafspraak gemaakt voor een uitgebreid onderzoek. Dan worden er twee röntgenfoto’s, een 3D-scan en gewone foto’s gemaakt. Waarom worden deze foto’s gemaakt?

Waarom worden al deze foto's gemaakt bij de orthodontist?

Het eerste consult bij de orthodontist

Röntgenfoto’s bij de orthodontist

1. Een OPT (orthopantomogram)

Eén van de twee röntgenfoto’s is een OPT (orthopantomogram). Dit is een overzichtsfoto waarop het hele gebit met kaakbot en het kaakgewricht afgebeeld worden. Op deze foto kan beoordeeld worden of alle tanden en kiezen aanwezig zijn en of de tandwisseling normaal verloopt. Dit is een andere foto dan de tandarts maakt om bijvoorbeeld te beoordelen of er gaatjes in de kiezen zitten (bitewings). Ook tijdens de orthodontische behandeling wordt deze foto gemaakt om de stand en lengte van de wortels te beoordelen.

Röntgenfoto’s bij de orthodontist

Het maken van een OPT (orthopantomogram)

2. Een röntgenfoto zijkant gezicht

De andere foto is een röntgenfoto van de zijkant van het gezicht. Deze foto is geschikt om de relatie tussen de boven- en de onderkaak te beoordelen. Daarnaast is goed te zien hoe de tanden staan ten opzichte van de kaken.

Röntgenfoto zijkant gezicht

Het maken van een röntgenfoto zijkant gezicht

3D-scan bij de orthodontist

Naast de röntgenfoto wordt er ook een digitale 3D-scan van het gebit gemaakt. Door de scanner kan de orthodontist goed zien hoe het gebit eruit ziet. Ook brengt het voor de patiënt minder ongemak dan het maken van afdrukken van het gebit.

Gewone foto's bij de orthodontist

Tot slot worden ook gewone foto’s gemaakt van het gezicht en het gebit. Hierop wordt beoordeeld of het gezicht symmetrisch en harmonieus is. Daarnaast wordt de huidige stand van het gebit vastgelegd en de lachlijn beoordeeld. Ook aan het eind van de behandeling worden gewone foto’s gemaakt. Hierop is mooi het resultaat van de behandeling te zien.

Gewone foto's bij de orthodontist

Het maken van gewone foto's bij de orthodontist

  • Ervaring van Jan

    Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

    31 augustus 2023

  • Ervaring van Rosa

    Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

    07 juni 2023

  • Ervaring van Susanne

    Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

    04 mei 2023

  • Ervaring van Floor

    De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

    14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

  • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

    04 april 2024

  • Scheve tanden door verstandskiezen

    14 maart 2024

  • Gebitsbeschermers en beugels

    08 februari 2024

  • Elastiekjes bij een slotjesbeugel

    12 december 2023