Beugelbehandeling voordat het kind uitgewisseld is

Kinderen komen meestal voor het eerst bij de orthodontist rond hun 11de levensjaar. In sommige gevallen krijgen kinderen op een veel jongere leeftijd een beugel, al ruim voordat ze uitgewisseld zijn. Dit noemen wij een interceptieve orthodontische behandeling. Maar wat is dat dan? En waar is het goed voor?

Interceptieve orthodontsche behandeling wordt toegepast bij problemen die zonder behandeling erger zullen worden. Het doel is om de ernst van het probleem te verminderen en de oorzaak weg te halen, waardoor de toekomstige orthodontische behandeling korter is.

4 voorbeelden van interceptieve behandelingen

1. Afleren duimgewoontes

Voor het afleren van duim- en vingerzuigen worden een aantal tips gegeven.

2. Een kruisbeet

Soms breken de voortanden op een manier door, dat één of meerdere ondertanden voor de boventanden uitkomen. Dit wordt een kruisbeet genoemd. Als door deze stand de onderkaak bij het dichtbijten in een onnatuurlijke positie wordt gedwongen, kan dit slecht zijn voor de groei van de kaak en het kaakgewricht. Daarnaast kan het een beschadiging van de tanden veroorzaken.

3. Een smalle bovenkaak

Als er sprake is van een smalle bovenkaak, kan het wenselijk zijn om de bovenkaak alvast te verbreden.

4. Melkkiezen trekken

Tot slot is het soms nodig om melkkiezen te trekken om de blijvende tanden en kiezen naar de gewenste positie te begeleiden.

Interceptieve behandeling bij Ortho Fleur

Onderstaand vind je een voorbeeld van een interceptieve behandelding bij Ortho Fleur.

Voor de interceptieve behandeling bij Ortho Fleur

Voor de interceptieve behandeling bij Ortho Fleur

Na de interceptieve behandeling bij Ortho Fleur

Na de interceptieve behandeling bij Ortho Fleur

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Met een beugel op vakantie

  30 juni 2022

 • Beugel voor- en na foto's

  16 juni 2022

 • Tanden scheef door verstandskiezen

  19 mei 2022

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  05 mei 2022