Wat er gebeurt er als we niets doen aan scheve tanden?

Het is duidelijk dat een orthodontische behandeling een positief effect heeft op het uiterlijk en het zelfvertrouwen van de patiënt. Daarnaast is een gebit met rechte tanden over het algemeen makkelijke schoon te houden, dan een gebit met scheve tanden.

Een beugel schoonmaken kan op verschillende manieren.

Een beugel schoonmaken kan op verschillende manieren.

Maar wat zijn nou de negatieve effecten op lange termijn als iemand met scheve tanden niet kiest voor een orthodontische behandeling?

Dit is dan ook een vraag die mij vaak gesteld wordt tijdens het eerste consult; wat er gebeurt er nou als we niets doen? Dat is niet voor iedereen hetzelfde.

De risico's van geen beugelbehandeling

De gevolgen van een diepe beet

Vooral in het geval dat er sprake is van een diepe beet - de boventanden overlappen de ondertanden (bijna) helemaal, is er het risico dat op lange termijn de ondertanden in het tandvlees van het gehemelte bijten. Dit kan heel pijnlijk zijn.

Slijtage van de tanden

Een ander risico op lange termijn is dat er meer slijtage van de tanden te verwachten is dan bij een ideale tandstand. Tenslotte zouden er kaakgewrichtsklachten kunnen ontstaan.

Kom langs voor een consult

Niet voor iedereen met scheve tanden zijn de risico’s op lange termijn hetzelfde of even groot. De orthodontist kan hier meer over vertellen, tijdens het eerste consult.

Maak een afspraak

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Met een beugel op vakantie

  30 juni 2022

 • Beugel voor- en na foto's

  16 juni 2022

 • Tanden scheef door verstandskiezen

  19 mei 2022

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  05 mei 2022