Waarom moeten er bij een beugelbehandeling elastiekjes gedragen worden?

De slotjes in combinatie met de draden zorgen ervoor dat de tanden netjes op een rij komen te staan (zie ook onze blog over slotjesbeugels). Zo ontstaan twee mooie tandbogen. Echter passen ze dat nog niet altijd goed in elkaar. Daarom zijn elastiekjes nodig, om de kiezen netjes in elkaar te passen.

Hoe lang moeten elastiekjes gedragen worden bij een beugelbehandeling?

Echter werken elastiekjes alleen als ze goed gedragen worden. Als de orthodontist zegt dat ze 24 uur gedragen moeten worden, is het belangrijk dat dit ook gebeurt. Als een patiënt de elastiekjes bijvoorbeeld maar 6 uur per dag draagt, betekent dat dat ze 18 uren niet gedragen worden. In deze 18 uren dat de elastiekjes niet worden gedragen, gaan de tanden weer terug naar de oude positie, met als resultaat dat er geen verbetering optreedt.

Het is daarom belangrijk de elastiekjes consequent 24 uur te dragen. Bij het tandenpoetsen moeten de elastiekjes uit en het is goed ze daarna ook te vervangen. De rek van de elastiekjes gaat er bij het dragen uit.

Benieuwd hoe de elastiekjes hun werk doen? Bekijk hieronder het filmpje over de werking van elastiekjes in combinatie met een slotjesbeugel.

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Met een beugel op vakantie

  30 juni 2022

 • Beugel voor- en na foto's

  16 juni 2022

 • Tanden scheef door verstandskiezen

  19 mei 2022

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  05 mei 2022