Essentieel voor een juiste pasvorm

Een slotjesbeugel is vaak een belangrijk onderdeel van de orthodontische behandeling voor kinderen. Maar wist je dat elastiekjes hierbij een cruciale rol spelen? Samen met de slotjes en draden zorgen deze elastiekjes ervoor dat tanden niet alleen recht komen te staan, maar ook goed op elkaar passen.

In dit artikel

In dit artikel verkennen we de rol van elastiekjes bij een slotjesbeugel. We bespreken waarom elastiekjes belangrijk zijn tijdens een beugelbehandeling en hoe ze helpen bij het creëren van een goed uitgelijnd gebit. Ook benadrukken we het belang van consistentie in het dragen van elastiekjes voor effectieve resultaten. Daarnaast delen we een informatief filmpje dat de samenwerking tussen elastiekjes en een slotjesbeugel toont voor een correcte pasvorm en uitlijning van het gebit.

Klik op één van de onderstaande onderwerpen om direct meer te lezen:

Waarom zijn elastiekjes nodig bij een beugelbehandeling?

Hoewel slotjes en draden helpen bij het creëren van een mooi recht gebit, zorgen ze niet altijd voor een perfecte pasvorm tussen tanden en kiezen. Elastiekjes zijn hierbij de sleutel. Ze zorgen ervoor dat de kiezen nauwkeurig op elkaar aansluiten, wat resulteert in een perfect uitgelijnd gebit.

Hoe belangrijk is het dragen van elastiekjes tijdens de behandeling?

De effectiviteit van elastiekjes hangt af van hoe consistent ze gedragen worden. Als de orthodontist adviseert om de elastiekjes 24 uur per dag te dragen, is dit van groot belang voor optimale resultaten. Zelfs een paar uur vergeten kan de voortgang van de behandeling vertragen. Tijdens het tandenpoetsen moeten de elastiekjes uitgedaan worden en na het poetsen weer worden vervangen om hun elasticiteit te behouden.

Bekijk het informatieve filmpje

Benieuwd naar hoe deze kleine, maar belangrijke accessoires werken? Bekijk het filmpje hieronder, waarin duidelijk wordt hoe elastiekjes samenwerken met een slotjesbeugel voor een perfecte pasvorm en uitlijning.

  • Ervaring van Jan

    Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

    31 augustus 2023

  • Ervaring van Rosa

    Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

    07 juni 2023

  • Ervaring van Susanne

    Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

    04 mei 2023

  • Ervaring van Floor

    De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

    14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

  • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

    04 april 2024

  • Scheve tanden door verstandskiezen

    14 maart 2024

  • Gebitsbeschermers en beugels

    08 februari 2024

  • Elastiekjes bij een slotjesbeugel

    12 december 2023