Foto's en afdrukken voor een goed behandelplan

Na het eerste consult wordt er een afspraak gemaakt om röntgenfoto’s en gewone foto’s van de mond en het gezicht te maken. Daarnaast worden er afdrukken voor studiemodellen gemaakt. Vaak vragen patiënten mij waarom we al deze foto’s nodig hebben.

De orthodontist maakt röntgenfoto's voor een goed behandelplan
De orthodontist maakt röntgenfoto's voor een goed behandelplan

De orthodontist heeft al deze informatie nodig om een goed behandelplan te maken. Aan de hand van de foto’s van het gezicht wordt bekeken hoe de voortanden staan ten opzichte van het gezicht en wordt het profiel van het gezicht beoordeeld.

Mondfoto's

Op de modellen en de mondfoto’s wordt bekeken hoe de grootte van de tanden zich verhoudt ten opzichte van de ruimte in de kaak. Tijdens het eerste consult is gekeken naar de gezondheid van de tanden en het omliggende weefsel, maar dit wordt ook op de röntgen- en mondfoto’s beoordeeld.

Röntgenfoto's

De röntgenfoto van de zijkant van het gezicht wordt gebruikt om de stand van de kaken te beoordelen ten opzichte van de rest van het gezicht. Daarnaast geeft deze röntgenfoto goed de stand van de tanden ten opzichte van de kaken weer.

De juiste behandeling

Aan de hand van al deze informatie beslist de orthodontist of het nodig is om kiezen te trekken en welke beugel het meest geschikt is. Zo kan ook een inschatting gemaakt worden hoe lang de behandeling ongeveer zal duren. Tijdens de behandelplanbespreking komen deze aspecten aan bot.

 • Ervaring van Els

  Ortho Fleur is een zeer nette praktijk, met kundig en vriendelijk personeel. Altijd een vriendelijk en belangstellend praatje bij de behandelstoel.

  22 december 2021

 • Ervaring van Rudy

  De sfeer in de praktijk is fijn en je wordt netjes en persoonlijk geholpen. Kortom, Ortho Fleur is een professionele praktijk met kundige orthodontie assistenten.

  26 augustus 2021

 • Ervaring van Saar

  De orthodontist en de assistentes zijn allemaal heel aardig en leggen het altijd heel duidelijk uit. En ik ben super blij met het mooie resultaat!

  11 juni 2021

 • Ervaring van Lies

  Van telefonisch contact, contact bij de balie, de orthodontist zelf tot aan de medewerkers: het is allemaal heel kundig, professioneel, dienstverlenend en klantvriendelijk!

  16 april 2021

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

 • Met een beugel op vakantie

  30 juni 2022

 • Beugel voor- en na foto's

  16 juni 2022

 • Tanden scheef door verstandskiezen

  19 mei 2022

 • Een beugel, maar nog niet alles gewisseld?

  05 mei 2022