Beugel-vriendelijke snacks

Tips voor de lekkere trek

Als je een slotjesbeugel hebt, kan je niet alles meer eten. Gelukkig zijn er nog genoeg lekkere dingen die je wel kan eten. Hier volgen een paar tips:

Koude snacks

Nu de temperaturen weer omhoog gaan is het natuurlijk lekker om een ijsje te eten. Zo kan je met een beugel eigenlijk de meeste ijsjes wel eten, bijvoorbeeld waterijs, softijs of een magnum. Als je beugel net strakker is gezet en je tanden nog gevoelig zijn, zijn pudding, yoghurt en vla ook goede opties.

Zoete snacks

Toffees, dropjes, snickers, lollies en chocoladepinda’s kan je beter laten staan als je een beugel hebt. Maar er zijn nog genoeg zoete lekkernijen die je wel kan eten, zoals gevulde koeken, eierkoeken, pannenkoeken en taart (zo lang er geen nootjes of andere harde stukken aan zitten).

Gezonde snacks

Met een beugel kan je gezonde snacks, zoals fruit goed eten. Een appel mag je alleen niet afhappen, maar als je de appel in stukjes snijdt, is het geen probleem. Ander fruit, zoals aardbeien, banaan, kiwi zijn ook gezonde snacks die je met een beugel prima kan eten.

Zoute, knapperige snacks

Met een beugel moet je oppassen met te knapperige snacks. Zo kan je nootjes en pinda’s beter laten staan. Walnoten echter, zijn zachtere noten die je wel zou kunnen eten. Andere zoute snack zoals chips zijn ook geen probleem. Tenslotte kan je ook heel goed patat eten met een beugel!