Beugelbehandeling met doorzichtige hoesjes

Een stralende glimlach met perfect uitgelijnde tanden is een wens van velen, maar traditionele beugels zijn niet voor iedereen aantrekkelijk. Gelukkig biedt moderne orthodontie een alternatief in de vorm van Invisalign, een innovatieve behandeling met doorzichtige hoesjes die discreet en effectief zijn. Hiermee is het mogelijk om tanden recht te zetten zonder dat de beugel (goed) zichtbaar is.

In dit artikel

Dit artikel bespreekt de Invisalign beugelbehandeling: een moderne orthodontische behandeling met doorzichtige hoesjes. Klik op één van de onderstaande onderwerpen om direct meer te lezen hoe Invisalign werkt, de voor- en nadelen, geschiktheidscriteria, kosten en duur van de behandeling, en nazorg.

Hoe werkt het?

Na een consultatie met een orthodontist begint een Invisalign beugelbehandeling met het maken van een digitale scan of een afdruk van het gebit. Deze gegevens worden gebruikt om een op maat gemaakt behandelplan te creëren, waarbij de gewenste eindresultaten worden vastgesteld. Invisalign maakt vervolgens een reeks doorzichtige hoesjes, ook wel aligners genoemd, die geleidelijk de tanden verschuiven naar de gewenste positie.

Voordelen van Invisalign

Naast discretie biedt Invisalign verschillende voordelen, zoals:

  • Verbeterd comfort
    Invisalign-hoesjes zijn glad en veroorzaken geen irritatie aan de wangen en lippen zoals traditionele beugels.
  • Verwijderbaarheid
    De hoesjes kunnen gemakkelijk worden uitgenomen voor eten, drinken en poetsen, waardoor een betere mondhygiëne wordt bevorderd.
  • Esthetiek
    Doordat de hoesjes vrijwel onzichtbaar zijn, kunnen mensen hun behandeling discreet ondergaan zonder zich bewust te zijn van een zichtbare beugel.
  • Voorspelbaarheid
    Dankzij geavanceerde technologie kan het eindresultaat van de behandeling worden voorspeld met behulp van digitale simulaties.

Nadelen van Invisalign

Ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen aan Invisalign, waaronder:

  • Discipline vereist
    Patiënten moeten de hoesjes consequent (22 uur per dag) dragen volgens de instructies van de orthodontist om optimale resultaten te behalen.
  • Beperkte complexiteit
    Niet alle orthodontische problemen kunnen worden opgelost met Invisalign. Meer complexe gevallen kunnen een traditionele beugel vereisen.
  • Duurder
    Invisalign-behandelingen kunnen duurder zijn dan traditionele beugels vanwege de gepatenteerde technologie en het op maat gemaakte karakter van de hoesjes.

Invisalign: rechte tanden door een doorzichtig hoesje

Geschiktheid en voorwaarden

Voordat een patiënt wordt aanbevolen voor een Invisalign-behandeling, moet de orthodontist de geschiktheid beoordelen. Dit omvat factoren zoals de ernst van de malocclusie, de gezondheid van het tandvlees en de bereidheid van de patiënt om de instructies op te volgen.

Vergelijking met traditionele beugels

Hoewel Invisalign een populaire keuze is geworden, zijn traditionele beugels nog steeds relevant. Een vergelijking van beide opties kan nuttig zijn om de beste behandeling voor individuele behoeften te bepalen.

Duur en kosten

De duur van een Invisalign-behandeling varieert afhankelijk van de complexiteit van de zaak, maar kan over het algemeen tussen de 6 en 18 maanden duren. De kosten van een Invisalign-behandeling variëren afhankelijk van de complexiteit van het specifieke gebitsprobleem en de behandelduur. Over het algemeen variëren de kosten tussen de 1500-3500 euro. Voor een uitgebreide kosteninschatting en financieringsmogelijkheden is een eerste consult aan te raden.

Nazorg en retentie

Na afronding van de actieve behandelingsfase is het belangrijk om een retentieprogramma te volgen om ervoor te zorgen dat de tanden op hun nieuwe posities blijven. Dit kan het dragen van retentiehouders 's nachts omvatten.

Meer informatie

Wil je meer weten over Invisalign of een consult plannen? Neem contact op met Ortho Fleur voor advies op maat. Klik op de onderstaande knop!

Maak een afspraak

  • Ervaring van Jan

    Bij Ortho Fleur heb ik een behoorlijke uitdaging ondergaan wat betreft mijn bovengebit maar alles is boven verwachting goed verlopen met een zéér goed resultaat!

    31 augustus 2023

  • Ervaring van Rosa

    Super blij met het eindresultaat! Ik zou Ortho Fleur aanbevelen omdat ze controle hebben en ze netjes de behandeling afronden.

    07 juni 2023

  • Ervaring van Susanne

    Fijne en goede vakmensen, staan altijd voor je klaar en een prachtig resultaat! dank je wel Ortho Fleur!

    04 mei 2023

  • Ervaring van Floor

    De orthodontisten en assistenten zijn allen zeer vriendelijk en kundig. En flexibel; ik moest best eens een afspraak verzetten en dat ging altijd snel en goed.

    14 september 2022

Ervaringen van onze patiënten

Lees wat onze patiënten over ons schrijven. Klik op de onderstaande knop voor meer ervaringen van patiënten die bij Ortho Fleur in behandeling zijn geweest.

Bekijk alle ervaringen

  • Gedeeltelijk gesloten tijdens de zomervakantie

    24 juli 2024

  • Wat kun je eten met een beugel?

    16 juli 2024

  • Beugel elastiekjes: alles wat je moet weten

    11 juni 2024

  • Voordelen en nadelen van Invisalign

    07 mei 2024